Egy álmunk vált valóra a Takler Kúria megnyitásával

...egész életünk munkája benne van e birtokban...
04 június 2017

E Decsi-hegyi birtok 1978 - óta van családunk tulajdonában, miután az erőszakos kisajátításnak következtében el kellett hagynunk a paraszti gazdálkodásnak is komoly lehetőségeket adó szekszárdi otthonunkat.

A sors egyik kézzel elvesz, másikkal visszaad, szinte egész életünk munkája benne van e birtokban.
Az 1927-ben épült ősi sárközi tanya az úttal szemben 24 évig romosan állt, várva hogy valamikor visszakapja egykori jellegét, míg nem 2002-ben visszakapta. Jelenleg magán lakrészként funkcionál.

2003-ban hozzáépült a máig szőlőfeldolgozóként működő épületrész 2007-ben pedig a befejező szárny a palackozóval, irodaszinttel és a máig panzióként működő szobákkal és kóstolóteremmel.2012-ben megvásároltuk az 1892-ben épült szomszéd tanyát, amelyet fecsketanyának neveztünk el. E jellegzetes verandás épület visszavisz bennünket a 19. századi Sárköz életébe. Eredeti stílusában építettük újjá, jelenleg tájházként is funkcionál.

Nagy álmunk vált valóra, amikor 2015 tavaszán megnyithattuk a Takler Kúriát.  A múlt századelő tisztelete, igényessége, részletgazdagsága egyesül a mai kor adta lehetőségekkel eme pompázatos épületben.

A klasszikus, nemesi vonalak csodálatos összhangot teremtenek a tekintélyt és büszkeséget mutató rusztikus jegyekkel, beleértve a gótikát is, amely éttermünk fő stílusjegye.
Tágas terek, egyedi gyártású burkolatok, igényes berendezés teszik igazán meghitté e házat, amely javarészt Hoffer Ottó ötleteit, igényességét dicsérik.

A szobák egyedi berendezésénél az évek óta gyűjtögetett öreg ágyvégek adták meg az alaphangot, amelyeket újjávarázsoltunk, hogy hosszú időn keresztül gyönyörködhessünk bennük. Minden szoba egy-egy emblematikus borunkról kapta a nevét, és a már ismert címkék alapján a színvilág egyedi jelleggel mindenhol visszaköszön.

Minden szobánk légkondicionált, vendégeink kényelmes alvásáról 23 cm magas CARDO matracaink gondoskodnak. A nemrég átadott wellness részben szintén minden apró elem illeszkedik a már meglévő épületek hangulatához.

Panziónk szobái egy kicsit modernebb stílussal, de ugyanolyan kényelemmel várja kedves vendégeit. Engedje át magát eme arisztokratikus hangulatnak és a vidék romantikájának!