WELLNESS

kényelem és kikapcsolódás

Kúriánkban található wellness részlegünk sokszínű szolgáltatásokkal biztosítja Vendégeink kényelmét és kikapcsolódását.

A Takler Kúria Wellness részlegében minden kedves Vendégünk teljesen ellazulhat, hiszen itt helyet kapott egy nagy úszómedence (138 cm mély), két süllyesztett, 6-6 személyes jacuzzi, finn, bio és infra szaunák, sószoba és gőzkabin, masszázsszoba, többszemélyes zuhanyállások, valamint 2 óriásképernyős TV és rengeteg nyugágy is! Sőt, L alakú wellness bárunkban üdítők, frissen facsart gyümölcslevek, alkoholos italok (saját borok, sörök), valamint gyümölcsök és rágcsálnivalók is kérhetők. Mindezen felül, jó idő esetén a gyönyörű kilátást élvezve, hatalmas teraszunkon napozhatnak az idelátogatók. Wellnessünkhöz természetesen férfi és női öltöző is tartozik, melyekben zárható öltözőszekrények, 1-1 elszeparált zuhanykabin, hajszárítók és 2-2 mellékhelyiség található.

Minden egyes szobaárunk tartalmazza a wellness használatot, a törölközőket és a fürdőköpenyeket is, így Vendégeinknek már csak a fürdőruhát szükséges magukkal hozniuk!

úszómedence (11X5 méter; 138 cm mély)
két süllyesztett, 6-6 személyes jacuzzi,
finn, bio és infra szaunák,
sószoba és gőzkabin,
masszázsszoba,
többszemélyes zuhanyállások,
valamint 2 óriásképernyős TV és rengeteg nyugágy is!

SZAUNA
A szaunának gyógyító ereje van a magvas finn közmondás miszerint: Jos ei viina, terva ja sauna auta, niin tauti on kuolemaksi. (Ha sem a szesz, sem a kátrány, sem a szauna nem segít, a betegség halálos.)

A szaunának jótékony hatása van a testre, bőrre. Az izzadással serkentjük a méreganyagok gyorsabb távozását, így a szervezet jobb ellenállóképességét segítjük. A gyorsuló anyagcsere segíti a károsanyagok távozását a szervezetből, 80/100 Celsius fokon. Az szaunában 10-15 perc az ajánlott tartózkodási idő kezelésenként. Naponta maximum 3 kezelés ajánlott.
 
FINN SZAUNA (85 Celsius fok)
Növeli a vitalitást, a jókedvet egyben javítja az egészségünket, immunrendszerünket, vagyis az ellenállóképességünket, a Finn szauna rendszeres használata. Munkatársaink készséggel segítenek Önnek, amennyiben kérdései merülnek fel szauna használat elött vagy után, forduljon hozzánk bizalommal.
 
BIO SZAUNA (60 Celsius fok)
Ebben a szaunában hosszabb ideig is időzhetnek mint a klasszikus finn szaunában. A szaunák használatának egészségügyi feltételei vannak, ezért kérjük, minden esetben tájékozódjon. Jótékonyan hathat a testben felgyülemlett vízzel, dagadásokkal kapcsolatban, hiszen ez a terápia kíméletesebb a klasszikus finn szaunához képest. Kezdő szaunázóknak is a Bio szaunánkat ajánljuk.
A szaunában 50-60 Celsius fok mérhető. 
Amennyiben az izzadás során kellemetlen érzése lépne fel, szakítsa meg a kezelést. 
 
RELAXÁCIÓ – MASSZÁZS
Egyensúlyba hozzuk testét, lelkét, gondolatait különféle terápiás kezelésekkel, masszázsokkal. Válogasson igénye szerint az alábbi kínálatunkból. A részletekről masszőrünk Gálné Mónika tájékoztatja Önöket, forduljanak hozzá bizalommal. Egészséges italaink frissítőként szolgálnak wellness bárunk kínálatából, ahol megtalálja a Takler Borbirtok jól ismert és kedvelt tételeit is.
 
SÓSZOBA (24 Celsius fok)
A Himalájai sókövekkel kirakott sószobánk - speciális mikroklímájával - erősíti szervezetét, jótékonyan hat a légutakra. Ionizált levegője allergén anyagoktól mentes. Próbálja ki Ön is. Átlaghőmérséklet 21-23 Celsius fok.
 
- Enyhítően hat a légzőszervi problémákra
- Erősíti immunrendszerét, ellenállóbbá teszi a szervezetet a külső kártékony behatásokkal szemben
- Segíti csökkenteni az asztma kellemetlen tüneteit
- Allergiás tüneteket csökkenti
- Jótékonyan hat a gyulladásokra
- Csökkenti a megfázásos tüneteket
- Szabályzólag hathat a vércukorszintre
- Enyhíti a reumatikus panaszokat
- Segítően lép felt a csontritkulás kellemetlenségeivel szemben
- Jótékonyan hat a hormonháztartásra
- Jó tesz a bőrnek (ekcéma, allergia, akne, bőrtónus, hidratáció, pórusok)
- Segíti a stressz levezetését
- Ásványi anyagokkal tölti fel a sejteket
- Csökkenti a kimerültség érzetét
 
JACUZZI 
Azonos kapacitású jacuzzijaink – 2 darab - 6 fős – a beltérben találhatóak, így évszaktól és időjárástól függetlenül élvezheti kényeztető hatását.
 
BELTÉRI MEDENCE 
Medencénk méretei – 11x5 méter; 138 cm mély. A víz állandó hőmérséklete 28-30 Celsius fok. Kérjük, a medence használatát megelőzően használja tusolóinkat.
 
NYITVA TARTÁS
Hétfő - Szerda: 14.00 - 20.00
Csütörtök - Szombat: 8.00 - 20.00
Vasárnap: 8.00 - 18.00